'Qui soc jo', exposició de pintures de la senegalesa Marie Ngom al Bar Campus durant el mes de juny

Marie Ngom va néixer el 4 de febrer de 1984 a Guediawaye (Dakar, Senegal). El 2012 es graduava en Belles Arts a Dakar. Molt aviat és seleccionada per a exposar de forma permanent al Museu de la Fundació Otto i Regine Heim de Ginebra. Participa a diverses exposicions col·lectives i personals, especialment al Senegal. Fa estades a Suïssa i França, i finalment s'instal·la a l'Estat espanyol.

La seva variada obra és sobretot íntima, autobiogràfica, lligada a les seves arrels, els seus viatges i coneixences, tenint en compte el temps i els llocs presents. Molts dels seus treballs estan inspirats en anècdotes lligades a la vida personal i de la seva família.

L'artista recull a través dels seus viatges objectes i residus de la societat de consum, i realitza les seves obres buscant la recerca de materials, textures i patrons de la tela holandesa de cera (wax) que recorden les seves vivències i experiències, l'educació rebuda, la seva cultura, l'amor per la natura i els coneixements adquirits durant els seus viatges.

L'acrílic, les fibres de vidre, el mastic, l'argamasa, els pigments colorants, els teixits, les ceres de fusta, el plàstic, l'esponja, etc, són els materials preferits de Marie Ngom per a realitzar les seves obres.

Rosa Maria Isern

xmlns:fb="http://www.facebook.com/2008/fbml"