Presentació del vi novell 2016 del Masroig al Bar Campus de Reus el 21 de novembre

21/11/2016 19:00

A la Tardor matem el Porc i encetem el Vi.

El dilluns 21 de Novembre a partir de les 19 h. vine al Bar Campus (Sant Llorenç 11, Reus) a brindar, a beure, a tastar i a passar-t’ho be amb el Vi Novell del Masroig 2016 i amb pintxos de productes del porc per picar (baldana de Tortosa i porc ecològic del Berguedà). Copa de vi + pintxo = 2,5€. També es podran adquirir ampolles.

El Vi Novell del Masroig

El Celler el Masroig produeix com cada any el Vi Novell, el primer vi de la collita, un cupatge de garnatxa i samsó, les dues varietats autòctones de la DO Montsant.

Amb la celebració anual de la festa del Vi Novell, el Celler el Masroig ha aconseguit posar en valor i recuperar una tradició catalana que s’havia anat perdent en els últims anys. L’esdeveniment s’ha convertit en un acte de referència en el calendari de tardor al Priorat, i cada any sorprèn els assistents perquè es descobreix la nova imatge del vi, sempre relacionada amb la dita “Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi”.

La festa del Vi Novell del Celler el Masroig manté viva la història, la cultura i la identitat del país, recuperant una data emblemàtica en el calendari vitivinícola. El vi és motiu de celebració, festa i tradició, i el primer vi de la temporada sempre n’és el millor exemple.

El Vi Novell del Masroig és considerat un vi bandarra i popular, amic de la gresca i de la tradició, que transmet també l’esperit d’innovació constant del celler, com es demostra amb la creativitat que cada any incorpora el disseny de l’etiqueta.

L’essència del Vi Novell, a banda del vi excel·lent i de l’etiqueta innovadora, està en la seva aproximació a la vida quotidiana de les persones que compren a la parada del mercat o la botiga de queviures de tota la vida.

Què és el Vi Novell?

El Vi Novell és diversió, gresca, tradició... aquestes són sens cap mena de dubte les primeres línies del que representa el naixement cada any del Vi Novell del Celler el Masroig. El món del vi sempre ha generat mites i llegendes, totes elles vinculades a l’excel·lència i virtut d’un producte que, tot i així, mai ha deixat de ser popular i tradicional.

El Vi Novell 2016 ens convida a passar-nos-ho bé, a viure aquesta tradició en sintonia amb els temps actuals. Amb el primer vi d’enguany volem retre homenatge a la festa, a l’alegria, a la disbauxa, a la celebració que uneix amics, veïns, familiars i amants del vi. Celebrem poder tastar el primer glop d’aquell vi que tan esforç ha portat durant l’any als viticultors a l’hora de treballar la vinya.

El món evoluciona i el Vi Novell no s’escapa de tenir un lloc en aquesta roda de la vida on tot canvia. Una festa com aquesta, tan nostra, gairebé es va deixar desaparèixer. Tan a prop hem estat de l’oblit que n’hem d’escriure articles per explicar el que representa dins la nostra cultura, la nostra tradició.

Hi ha coses que per molt temps que passi no canvien. Les feines del camp no es fan quan hom desitja, són les estacions i la climatologia les que organitzen l’agenda del pagès, així doncs, després de la verema cal esperar que el vi acabi de fermentar. I així també ho feien els nostres avis, esperaven impacients poder tenir l’aliment que els permetia apagar la set de l’hivern, un guardaespatlles que els acompanyava pel dur camí que els esperava. Però, com no només de vi viu l’home, també calia matar el porc.

Ho feien a mitjans de novembre, aprofitaven que amb el fred les mosques ja no hi eren per poder treballar amb millors condicions la carn. Heus ací el binomi, la feina de la matança del porc, regada amb el vi més jove de la collita. Esdevenia la Festa de la matança del porc.

Refranys com “Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi”, “Per Sant Martí es beu el bon vi”, “Per Sant Martí, aixeca la bóta i tasta el vi”, ens recorden el nostre origen, la nostra tradició. Avui ja no matem el porc i tenim embotits tot l’any però, el sentit de la vida és la felicitat. Per viure doncs, cal saber d’on venim, ja que cap on anirem, no ho sap ningú.

El Vi Novell presenta un color vermell molt viu, de cirera picota, és brillant, net i dens. En nas, el vi es manifesta intens i fresc, i es poden trobar les maduixes i seguidament les notes làctiques i balsàmiques de fons. En boca, l’entrada és fresca. És un vi rodó i equilibrat, on predomina la fruita vermella. El Vi Novell del Masroig s’elabora amb la tècnica de la maceració carbònica, el que permet mostrar la fruita gairebé intacta del raïm.

El cupatge de Garnatxa i Samsó busca frescor, la fruita gairebé intacta del raïm a la nostra boca, amb la brillantor del vi inacabat. Un vi que té doble vida perquè es troba a mig camí entre els bancals del Celler el Masroig, que l'han vist néixer, i el Celler que l'ha vist créixer. Un tast, no podia ser d'altra manera, amable i juganer, un acompanyant perfecte per la festa.

De color robí intens, brillant i dens. En nas expressa clarament la fruita vermella i les aromes del raïm amb un embolcall làctic de fons. En boca és suau, franc i fresc. Records de fruita vermella i de caramel de maduixa en particular. És vellutat, té un pas ràpid per boca i un post gust elegant.

Elaborat al Celler el Masroig (DO Montsant).

http://www.vinovell.cat/
http://www.cellermasroig.com/

Salut i visca el Vi Novell.
xmlns:fb="http://www.facebook.com/2008/fbml"