La Cooperativa el Brot de Reus celebra el 30 anniversari de la seva existència

El Brot és una cooperativa de consum de productes de cultiu agroecològic i d'ús casolà, que té el seu local al c/Pròsper de Bofarull 26 de Reus. El divendres 11 de desembre, a les 20h., inauguren el seu local renovat.

Es tracta d'un grup plural de persones de procedència diversa, que des d'un medi urbà i preocupades pels nivells de contaminació, decideixen consumir productes sans i naturals de forma responsable i solidària, alhora que ajuden a mantenir un equilibri harmònic amb l'entorn.

Existeix des de l'any 1979 tot i que no va ser fins el 1987 que van formalitzar la seva existència legal. És una de les cooperatives de consumidors de productes ecològics pioneres a l'Estat espanyol i forma part del Ple del Consell de les Persones Consumidores de Catalunya, de l'Agència Catalana de Consum, de la Federació de Cooperatives de Consumidors de Catalunya i d'Ecoconsum, Coordinadora Catalana de Cooperatives de Consumidors/es responsables de Productes Ecològics, així com del seu equivalent a nivell d'Estat espanyol.

Entenen que organitzacions com la seva, fonamentades en la democràcia social i econòmica, són un mitjà indispensable per a la defensa i millora dels interessos dels ciutadans en qüestions relacionades amb l'alimentació i la salut. Promouen el desenvolupament de l'agricultura ecològica, la lluita contra els transgènics, la relació entre productors i consumidors, la pagesia preocupada i sensibilitzada i la sobirania alimentària del nostr i de tots els pobles.

Un dels seus objectius primordials és disposar de verdura fresca, fruites i hortalisses de qualitat ecològica que setmanalment s'ofereixen a la seva botiga. La previsió i provisió de productes es fa d'acord amb les comandes fixes de les persones associades i del consum normalitzat que estableix la gent associada o no.

Intenten obtenir productes elaborats en el nostre entorn proper, coneixen les persones que els produeixen i hi estableixen lligams de confiança, tot i que també es proveeixen de productes llunyans que des del seu origen ja minimitzen la petjada ecològica.

A més del vessant social i comercial propi d'aquest tipus de cooperatives, organitzen acitivitats de formació i lleure, participen en campanyes, fires, mobilitzacions,... En aquest sentit, la crisi alimentària a nivell global ha fet que sumin esforços a nivell local i l'amença dels trasgènics els ha portat a col·laborar amb altres entitats com l'Associació de Defensa Vegetal Gent del Camp, el GEPEC, Slow Food-Priorat, la CGT Baix Camp, el CSOA L'Esquerda i altres grups de consum.

La botiga de la cooperativa El Brot està oberta a la gent des del dilluns al dissabte, amb uns preus més ajustats per als socis. Els seus horaris són:  dilluns de 10 a 12 h., dimarts de 13 a 20 h., dimecres de 9.30 a 20 h., dijous i divendres de 9.30 a 14 h. i de 17 a 20 h., i dissabtes de 10 a 13 h. El telèfon és el 977 331 647 i el correu electrònic info@elbrot.cat

Al Brot hi trobareu:

Productes per a l'alimentació.
Frescos: hortalisses, fruites, ous, formatges, iogurts.
Secs: tubèrculs, llegums, cereals, fruita seca, algues.
Elaborats: sucs, llets, olis, conserves, melmelades, gelats, xocolate, cafè, infusions, formatges, precuinats, pasta de sopa, galetes, farines, pa.

Productes per a la llar.
Neteja: sabons, detergents, ecobola, paper WC, dentifricis.
Drogueria: repel·lents d'insectes, vernissos, pintures, olis.
Cosmètica: xampús, cremes, desodorants, olis, bolquers, compreses.
Llibres i revistes.

Altres per comanda: sabates, bombetes, llavors, carn,...
xmlns:fb="http://www.facebook.com/2008/fbml"